26.10.2011

Kaip parinkti arbatinuką tam tikrai arbatos rūšiai?

Pagrindinis Isingo(Yixing) arbatinuko parinkimo tam tikrai arbatos rūšiai kriterijus - temperatūros režimas susidarantis arbatinuke.
Parenkant arbatinuką svarbu:
1.Sienelių storis - kuo storesnės sienelės, tuo lėčiau aušta arbatinukas.
2.Arbatinuko forma - kuo mažesnis arbatinuko paviršiaus plotas, tuo jis aušta lėčiau. Jei paimsime kelis tokio paties tūrio arbatinukus, rutulio formos arbatinukas turės mažiausią paviršiaus plotą palyginus su vienodo tūrio, tačiau suplotos ar ištemptos formos arbatinukais.
3.Molio rūšis - kuo molis porėtesnis, tuo arbatinukas aušta lėčiau. Lu Ni - pati porėčiausia, Čžu Ni - mažiausiai porėta molio rūšis.
Žaliajai arbatai geriausiai tiks plonasienis, suplotas arbatinukas, pagamintas iš Čžu Ni, o juodajai (puerams) ir raudonajai (pas mus vadinama juodaja) - rutulio formos Lu Ni molio rutulio formos storasienis arbatinukas. Ulunams, priklausomai nuo fermentacijos laipsnio, tinka šiek tiek plonesnės sienelės ir kiek ištemptos arbatinukų formos.
Tamsus arbatinukas šilumą atiduos kiek greičiau negu šviesus, tačiau spalva didelės įtakos temperatūriniam arbatinuko režimui neturi.

Комментариев нет: